Pin-up Galore

Började på ett nytt projekt på Tobbe idag. Var tvungen att sticka iväg till läkaren med Embla, så vi hann bara köra en timme, men blev klara med linjerna i alla fall.


Eftersom det aldrig blev någon köttros, som jag nämnde häromdan, blev det en "tavla" till Tobbe istället.



Andra sittningen på Emelies Dita. Knappt 1,5 timmes färg.


Bilder på läkt resultat om nån månad eller två förhoppningsvis.

Merry Monday

Måndag igen då.

Anders underarm, drygt 1 timmes jobb.



Mathias överarm, 4,5 timmars jobb. Mer färg skall till, givetvis. Så småningom skall det bindas ihop till en hel sleeve.

Fina Ville


Inlägg om inredning II

Gjorde en liten najs installation i köket för ett tag sedan, kan ju passa på att slänga upp lite bilder på det nu när jag inte har nåt bättre att blogga om. Vi kan säga att kategorin "inredning och renovering" är kategorin för utfyllnadsinlägg.. Jag tycker iallafall att det blev fint!


Fågelbrickan är ett fynd från Ikea, ryska damerna hittade jag på Hemtex för längesen, glasen är Orrefors, tror jag, bollen från Tupperware, blommig bricka från Ica och burk från Lagerhaus.

Burkar från Smultronstället i Alingsås, prickig bricka, Hemtex, tallrik och kopp med fat från Indiska, små brickor från Prickig katt.

Mugg från Lagerhaus, Rund bricka, indiska, burk, Lagerhaus.


Rosewing and Goating

Idag blev det en kort dag på jobbet, har äntligen fått tummen ur och fixat tid för behandling av min pajjade nacke/axel. Känns mycket bättre, men får nog vänta med att ropa hej, tills jag jobbat lite. Fyndade ett par Fornarina jeans för 100 spänn. Visserligen rätt ful färg, blir till att färga svart. Är i alla fall inte varje dag man hittar nåt med över 90% rabatt! Nöjd. Efter besöket i alinge stack vi tillbaka till jobbet för att hämta min telefon. Klockan var väl runt sju. Kom hem för en stund sedan. Har fått massa ritat. Skulle kunna vara på jobbet jämt, nu när vi har det så fint! Ritade t.ex en asfin köttros till Tu, eftersom han sagt att han ville ha det. Visade sej att han skämtat. Va fan, liksom.. Haha..
Har hängt upp tavlan från igår på dass i studion, (eller ja, Toffe gjorde det) fortsätter med det rosa dasstemat!

Blev lite baklänges nu, dagen började med att jag fortsatte att "grunda" Miguels backpiece, två timmars vingar. Efter det början på ett kelstiskt band på Jonathan, 1,5 timmars linjer.

Barry har äntligen börjat pynta sin arbetsstation, har varit lagom tråkig utsikt innan. Nu har jag en geting i ögat istället! Haha..

Dubbelhäftande tejp var en mindre bra idé..



Love Dizzy Diamond

Mår lite smått illa efter att ha stått i den gamla lilla lokalen och andats sprayfärg i ett antal timmar. Yek. Får skaffa en sån där tuff mask som Barry har om det skall bli mer graffande. Har alltså för första gången försökt mej på mediet sprayfärg ordentligt. Tavlan står och luktar av sej, som Barry sa, så bild kanske kommer i morgon, eller nåt. Jävligt roligt var det i alla fall!
Har ju varit på jobbet med, och idag blev det old schoolish dubbelt upp. Min nya favoritgenre, faktiskt. Såhär blev början på Rickards underarm:

Två timmars arbete.

Och såhär blev Emmas knäveck:


Också två timmars pina.

Usch, helt yr nu. Lägger ner!

What i've been doing the last couple of days.

Axelanders haj, två timmar färg.



Bakgrund till frisyrer, 1,5 timmar.


Lite blommor och stjärnor på Emma. 1,5 timmar.



Mikaels Bombshell, 2 timmar färg.



Början till ros i färg. Fast utan färg nu då. ca 1 timme.


Det var de senaste två dagarnas arbeten. Bilderna blev inte så bra som de såg ut på dispalyen i kameran. Typiskt, jag som precis hade betämt mej för att det var en Canon PowerShot G9 jag ville ha, Nu blev jag osäker igen!

Apropå sexpack har jag en ny toppmatad tvättmaskin?!

Två små, till att börja med idag. Ett monogram och ett barnanamn.

Markus rygg, ett par år sedan:


Större projekt på eftermiddagen.

Eftersom Chrilles bröst redan var upptaget fick han göra sin chestpiece på magen!


Kollade inte tiden, men tror att linjerna tog drygt två timmar att dra. Gick lite långsammare ett tag för att Oskar stod och drog massa skämt, vilket medförde att Chrilles mage märkligt nog guppade, och blev otatuerbar. Hm.
Fortsättning följer om fyra veckor. Lite pix på gamla verk på Chrille:


Kvällen har gått åt till att sitta och uggla.

Nu blir det pizza!

Askmoln stoppar flygtrafiken i Vårgårda















En dag som idag som idag som idag..


Tänkte att det skulle vara vår idag, men det var det ju inte riktigt. Hängde med syrran och hennes kottar, kikade på barnkläder och stod i snålblåsten och höll koll på fyrhjulingsåkande ongar.

James Fjunboll och lillasyrran.

Emblin!

Får väl lägga upp en bild på mej själv med. För att det skall bli rättvist. (syrran var nämligen livrädd att jag skulle lägga upp en bild på henne på bloggen, och nu gjorde jag ju det så..)
Fixade Emblas favvorätt "plattbrödsrullar med örtsmör, ost och lök à la gotland". Det var mest Embla som fixade, faktiskt. Hon gjorde degen, åkte och handlade och hackade lök. Viggo kavlade ut degen med en pet-flaska. Vete fan vart kaveln tagit vägen, men det funkade ju det med. Hade ungefär 1 kilo mjöl på köksgolvet sen..
Själv fick jag ett litet kreativt infall och målade ett par grejer som för en gångs skull inte var en skiss till någons tatuering eller en stämpeldesign.


En Bambi och en vampyr.. hm..
Eventuella trogna bloggföljare ser väl varifrån inspirationen till rådjuret kommer. Damen dök upp i huvudet utan några förlagor.

Fick denna fina trollkarlen av Embla.

Jo, jag glömde ju visa er hur fina de bruna möblerna blev svarta. Here goes:

Alla bilder utom den sista är tagna med Emmys kamera. Lånar den i helgen för att känna lite om det är en sån jag vill ha. Är trött på min klumpiga (visserligen rätt liten för att vara en systemkamera) pentax, och dessa eviga inköp av AA-batterier. Vill ha något mindre och smidigare, men med vissa manuella funktioner. Tips emottages gärna!

Too many nice things

Fick inte möjlighet att blogga igår, eftersom jag fastnade i gbg. Men mer om det sen.
Först gårdagens arbete.

Maritas fotlänk. Tog ca 1 timme.

En fjäril jag gjorde på Marita för flera år sedan.

Min kollega Emma från Little Bird Tattoo kom och förlängde sin 3/4 sleeve.



Tid, kärlek och visdom. Vad kan man mer behöva!
Här är resten av armen som vi gjorde för längesen, typ 04, kanske? Emma?

Här är hennes ben, gjort förra året (eller ja, tatueringen iaf):

Nedre delen av benet har hon fått tatuerat i Asien nånstans. (Det som skymtar lite på sista bilden ovan.) Linjalen gjorde vi för massa år sedan, och är för övrigt svaret på den ständigt återkommande frågan "Vad är det knäppaste/roligaste du tatuerat?"

Maneki Neko! Min favvo.

Emma hade med sej en fin liten present till nya studion. Jag älskar presenter! Tack Emma!


Jennie hade också med sej inflyttningspresent tidigare i veckan, och så fick vi en megaskål med godis av vår snälla hyresvärd Paxon.



Åkte som sagt till gbg för att lämna Viggo, och passade på att hänga lite med Peter. Vi åt god indisk mat och tog ett par öl på Kellys. Sen drog vi hem till honom och slappade lite. Fina saker med Göteborg:



Fin väggmålning i Peters rum.

I morse var jag hur pigg som helst, mot alla odds! Kom i tid till tåget, och i tid till jobbet. Fantastisk dag! Fortsatte på Jonas Vegasprojekt. Tyvärr dog kameran så det blev bara bild på ena sidan.. Men mer kommer när projektet är klart, förhoppningsvis nästa sittning.

Phu, det här var typ det längsta inlägget ever, och tog aslång tid att göra. Mest på grund av min otroligt sega internetuppkoppling som dessutom fuckade tre gånger, så att jag fick göra om! Inte allt som tur va. Tur också att Emmy sitter här och ser söt ut. Hon är väldigt bra på det. Nu får det vara nog.

Fulung och Majblommor

Viggo har varit ute på vårpremiär med "fulungen"



Verkar som att detta är Viggos nya fotomin..

Denna funkar ju också, förstås.

Embla och kompisen Emma har varit ute
och krängt Majblommor.

839 spänn på ett par timmar. Nöjda barn.

Tacos och Dota, the end.

Pit of Faerie

Så, nu börjar vi få upp värmen i studion. I dubbel bemärkelse. Idag fick vi nämligen nya värmekällor i form av element. Får se om värmefläkten känns överflödig imorgon. Hoppas verkligen det! Tredje dagen och börjar vänja mej vid vart saker ligger och att man faktiskt inte behöver käka lunch ute varje dag när man har ett eget kök. Fantastiskt!

Ytterligare en session                                                        
mobbing av Peters armhåla.               En älva till Barbro              

Nästan 2 timmars pet med färg.                  En timmes arbete.             

Tog faktiskt en drop-in idag med. Det är inte varje dag, men fick lite tid över och gjorde en liten uppfrächning av en gammal sol.

Före och Efter.


Carpe Loxodonta

Andra dagen på nya bygget och fortfarande kallt. VVS-gubben alt. tanten som skulle kommit i Måndags och installerat element lyser fortfarande med sin frånvaro. Räddad av ca 10 värmeljus och Barrys lille värmefläkt.
Har beställt nya lysrör modell "dagsljus" istället för de "varma" som sitter uppe nu, vilket kommer att göra lokalen mindre gul-grön och färgåtergivningen mer realistisk.
Barry har spraymålat möbler hela dagen, blir hur bra som helst. Fick lite skäll för att jag "fördärvar" antika möbler, men de är ännu mer värda för mej nu, och det är mina möbler och jag som bestämmer! Glömde fota, men svartguldiga soffmöbler blev jäkligt mycker snyggare än brunguldiga. Tycker jag.

På tatueringsfronten har följande hänt. I Måndags tatuerade jag först Tobbe, som äntligen kom till skott och gjorde klart sin Clintan. Tänkte hålla på den tills jag kan presentera ett läkt resultat. Efter det var det en text på Jennie, som jag även fick en inflyttningsblomma av, tack! Rosa till på köpet!

Gjorde lite annat på Jennie med, men det får också vänta.

Idag började jag på ett roligt projekt på Oskar. Eller fortsatte, kanske man skall säga. Håller på med en hel sleeve på honom i nytraditionell anda. Idag blev det början på en elefant.

Annat jox på Oskars arm:


Ett par touch-ups på eftermiddagen, bl.a Marcus alv:


Fint väder som fan, så sjukt härligt! Viggo och jag passade på att putsa nästan alla fönster utvändigt och några invändigt. Nu luktar hela ungen förnsterputs, men fint blev det och roligt hade i alla fall han!

Liten skitonge väntar på att på gå ut och "pussa".



Brand new shop and a few tattoos

Har ju som sagt halkat efter lite med bloggandet. Här kommer först en serie bilder på jobb jag gjort veckan som gått, och efter det kommer en till serie bilder på den fantastiska nya lokalen! Inte helt klart, men vi smygöppnar på Måndag och får ta festen när vi känner oss helt färdiga!

Först ut en cover-up jag påbörjat på Johans ben.

in progress

Ett tydligt exempel på hur en tatuering rör sej med kroppen..
revben

Läkt resultat av Jims tatuering:


Början på ett nytt projekt på Marie:


..och till sist, vår nya arbetsplats!





Känns rätt gött faktiskt!

Short update

Har jobbat dubbelt, kan man säga, i ett par dagar och har inte haft tid att blogga. De goda nyheterna är att den nya lokalen är så gott som klar! Vilket innebär att vi kommer att jobba där fr.o.m Måndag.

Ny adress Centrumgatan 21.
Vägbeskrivning för icke infödda: Från stationen gå mot kungsgatan, (enda gatan med affärer, i stort sett..) Följ gatan förbi murartorget, sväng höger, framme.

Återkommer imorgon (om det blir tid över), med de senaste dagarnas tatueringar och bilder från nya studion.

Today is a good day

Fortsatte på Andrea's och Elins projekt idag. Fortfarande long road ahead, i alla fall vad det gäller Elins arm. Lite sneak peaks:

Elin

Andrea

Tack till alla ni som kom och hjälpte till med att måla, tapetsera och skruva idag! Fan vad mycket vi fick gjort, och vad grymt det kommer bli!


Förhoppningsvis, kanske, kanske vi kan slå upp nya portarna på Måndag!


Nu blir det god mat signerad Toffe. Mys!

Hur jävla helig som helst.

Viggo satt som i trans i typ hela filmen. (Bortsett från sekvensen då den megastora onda draken visade sej, då spratt han till lite.). Verkar som även han tycker att 3D is the shit. Tajmade tåget dåligt och fick sitta på centralstationen i en timme och vänta.
Stack in på pocketshop och köpte Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Eftersom hon är typ den skönaste/roligaste skådespelaren jag vet så måste det ju vara en bra samling krönikor. Och det var det. Kanske mycket för att jag liksom hon (då) är en 31-årig tvåbarnsmamma med minst ett styck dampig unge. Otroligt välskriven, tragikomisk, och för mej då, med stundtals skithög igenkänningsfaktor.
Rekommenderar denna boken till alla mammor och alla de som känner en mamma.



I morgon börjar vardagen igen, efter detta gigantiska 5-dagars påskuppehåll. Jobb i gamla studion på dagarna och jobb i nya studion om kvällarna. I morgon blir det till att måla sista lagret färg i entrén, och på Torsdag Ikea-skruveri för hela slanten. Alla som dyker upp med ett leende och en skruvdragare då uppskattas oändligt!

Vilken outfit tycker du att jag skall ha på mej idag?

Tänkte skriva ett blogginlägg om bloggar. Läser inte särsklit många bloggar, mest för att jag inte känner till så många bra bloggar. Försöker man surfa runt på blogg.se hamnar man bara på bloggar som handlar om vilken topp som är snyggast på Gina Tricot just nu. Måttligt Intressant. Att inläggen i nämnda bloggar dessutom är fulla av stavfel och särskrivningar gör inte det hela bättre. Eller att författarna inte fattar vad man menar när man försöker sej på en lite utbildande kommentar.
Jag läser såklart de få bloggar som drivs av kompisar eller bekanta.
Och så läser jag jättestora pistoler. Länkar här för att författaren till den bloggen verkar lite nere över sitt låga läsarantal. Vi vill ju inte att han skall börja skära sej i armarna eller sluta blogga, så länka er vidare dit och bättra på den stackars grabbens statistik lite. Fast läs klart detta inlägget först, såklart. Och kommentera. Kommentaren skall helst innehålla en länk till en vettig eller ovettig, rolig eller samhällskritisk blogg. Gärna utan särskrivningar.
Nu menar jag inte att min blogg är den vettigaste, roligaste eller mest samhällskritiska. Det har den inga intentioner att vara. Det är ju en jobb-blogg. Som jag då och då förpestar lite med personliga reflektioner, eller berikar med bilder på mina fina barn. (Ja, jag är medveten om att det antagligen endast intresserar mej, men det är min blogg, så)
Idag skall jag ägna mej åt en av mina favoritgrejer, nämligen 3D-bio. Med de fina barnen. Det blir Draktränaren. Lille Villes första 3D, skall bli spännande att se hans reaktion!

Btw har jag en myggepipa på min laptop. Enligt Viggo.

Blue Hill Egg Hunt








Glad Påsk!


www.vildaart.com

Woho, (som Viggo säger så fort nåt är lite bra) nu har jag snott tillbaka mitt domännamn! Numera leder alltså www.vildaart.com hit.

Alltings jävlighet.

Påskdoneriet fortsätter. Planen idag var att rensa Emblas utklädningslåda och hitta asbra påskkärringoutfits till både Embla och Viggo. Ja, Viggo vill också vara påskkärring, som Smilla (favvon på dagis). Hittade ingen kjol som var stor nog att passa Embla, dom växer ju dom små jäklarna! Hittade en klänning i min egen garderob (ja, den var för liten, och ja, jag växer också, uppenbarligen..) som jag tänkte sy om till en långkjol till henne. Snabbt och lätt ordnat, en sax, lite resår och en symaskin. Helvete, gav ju bort hela resårsamlingen, som jag tänkte bara tog plats och aldrig skulle komma till användning, till Elinor igår. Så jävla typiskt, här har en grej legat och samlat damm i flera år, och tro fan att när man väl behöver den så har man precis gjort sej av med den. Men, ingen fara på taket, syr en kanal bara och trär i ett vanligt band. Sätter mej vid symaskinen, som antagligen fortfarande är helt matt efter alla jävla elefanter. Men, wtf!? Pressarfoten är magiskt försvunnen!? Hur i helvete? Oh well, hittar en annan pressarfot, antagligen ämnad för ett helt annat ändamål än raksöm, men va fan, det lär ju bli nån sorts söm oavsett. Sätter i den. Trär övertråden. Trär.. eh va? hylsan till undertråden är också borta! Det jag ville säga från början innan jag got carried away var, är det nån som har en lång kjol att låna ut till Embla tills i morgon? Engla? Mamma?
Eller egentligen ville jag bara smita iväg och skriva av mej lite, som alternativ till att kasta grejer som symaskinen brukar tvinga mej till i vanliga fall.

Unweather & Rose



Körde klart Jonas 3/4 sleeve idag, ev en touch-up sittning kvar bara. Bakgrund och löv tog drygt 2 timmar. Slänger förhoppningsvis upp lite bilder på läkt resultat senare.

En cover-up på eftermiddagen. Väl behövlig, kan man säga!

Såhär kan det gå hemma i någons kök.

Drygt en timme senare såg det ut såhär. Lite överdriven svärta i underkant, men what to do, Fuck you!

Nu är det påskloveri ända tills på Onsdag! Idag har vi haft påskkortsmakeri för hela slanten. Både Embla och Viggo har varit flitiga som tusan. Viggo blev lite tveksam när han fick reda på att man skulle ge bort korten.. "-Men dom ska vi ju banka upp på väggen, med spikar ju". Ja, det kan man ju också göra. E-huu!

På söndag hoppas jag på färdigmålat i nya studion, ev även färdigikeamöblerskruvat. Hjälp wanted!

RSS 2.0