Att tänka på innan och efter tatuering.

Mat och dricka.

Se till att du har ätit ordentligt. Ta gärna med dej lite godis, dricka eller annat med socker i.  Drick ingen alkohol innan, inte heller dagen innan. Alkohol tunnar ut blodet och omdömet.

Smärta.

Ett par Ipren, Ibumetin eller andra smärtstillande innehållande Ibuprofen hjälper litegrann mot smärtan. Ta inga smärtstillande mediciner som är blodförtunnande. Använd EJ emla salva, den gör huden svårjobbad och smärtan återvänder med hämnd när salvans verkan släpper. Det är ok att ta med en tub xylocain men lägg inte på det själv innan.

Pengar.

Hos Vilda: Bokar helst projekt på heldagsbasis, minimum fyra timmar. 1000:-/timme. I vissa fall bokar jag halvdagar med ett minimum på 2 timmar. För mindre arbeten hänvisar jag till mina kolleger, eller till de gånger jag arbetar på drop-in, då minipriset är 1000:-

Hos Lotta, Barry och Amy är minipriset 500:-  I övrigt lämnas fast pris eller pris per sittning.

Väntetid.

Hos Vilda ligger väntetiden på sex till nio månader. När du ringer/kommer in/mailar med förfrågan om ett projekt, skriver vi upp dej i kön, sedan hör vi av oss och bokar in dej ca en månad innan det är dags.

Hos Lotta, Amy och Barry kan du få en tid inom ett par veckor. Vi har även drop-in varje Lördag 11-17, då det oftast är Lotta och Amy som jobbar.

Viktigt att veta inför ditt besök:

För att hygienen ska kunna upprätthållas i studion måste ni som kund vara medvetna om vissa saker.

Ni får inte under några omständigheter stoppa ner händer i, eller beröra soptunnorna. Skall ni slänga något måste ni kasta ner det utan att vidröra någon del av soptunnan, eftersom det är där vi slänger servetter med blod på.

Ni får inte med era händer vidröra några plastpåsar som tatueraren har plastat in t.ex. stolen med, då det kan finnas blodrester på dessa.

Under tatuerandets gång får ni absolut inte klia på eller vidröra tatueringen. Skulle det klia där vi lagt vaselin så får det helt enkelt klia.

Skulle ni klia av misstag på tatueringen meddela genast din tatuerare. Då måste ni tvätta av händerna med handdesinfektion.

Skulle man vid röra tatueringen så överförs små partiklar av blod till händerna. Detta i sin tur följer med när du tar på andra delar av studion som ska vara sterila så som t.ex. dörrhandtag, bänkar och stolar; och då kan därefter andra kunder föra vidare dessa. Detta kallas korskontaminering.

Vid pauser under arbetets gång måste ni vara försiktiga så att ni inte stöter emot något, vid toalettbesök tvätta händerna noggrant.

För eran och andras skull, var försiktig.

Skötsel:

Låt plasten sitta kvar på den nya tatueringen över natten.

Tvätta tatueringen försiktigt med mild tvål och vatten.

Smörj in tatueringen flera gånger dagligen med ett tunt lager bephanten. Finns att köpa på apoteket och i studion.

Använd rena kläder, lakan etc. Tänk på att din nya tatuering är känslig, låt dn inte komma i kontakt med smuts.

Under INGA omständigheter får du klia eller riva på din nya tatuering, det resulterar i att den tappar färg och kan även skapa ärrbildning.

Bada inte med din nya tatuering, pga infektionsrisk, men även för att sårskorporna löses upp och trillar av i förtid.

Träna varsamt! Sträcker det i tatueringen när du tränar, så träna en annan del av kroppen. Om skorporna spricker kan du få ärrbildning i din tatuering.

Använd alltid solskyddsfaktor! Och tänk på att huden är utbytt på stället du tatuerat, så området är känsligt för sol även när tatueringen läkt.


Kommentarer
Postat av: Lisa



Det står: "Ett par Ipren, Ibumetin eller andra smärtstillande innehållande Ibuprofen hjälper litegrann mot smärtan. Ta inga smärtstillande mediciner som är blodförtunnande"



Ipren och Ibumetin är blodförtunnande så det kanske inte är det bästa tipset...

2010-11-25 @ 21:07:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0